Valkohäntäpeuran metsästys

Yleistä

Suomen riistakeskus Pohjanmaan valkohäntäpeurakanta on tällä hetkellä vajaan tuhannen yksilön suuruinen, jollaiseksi se näyttä viimevuosina vakiintuneen. Verotus näyttää painottuvan urosvoittoiseksi (urososuus 63%) vaikka terveen ja tasapainoisen kannan turvaamiseksi tulisi kaataa aikuisia uroksia ja naaraita yhtä paljon. Saaliin vasaosuus on ollut 53%, mikä on oikean suuruinen.

Lupamäärät

Seuralla on lupa ampua yksi aikuinen peura ja yksi vasa. Urosta ei ammuta ennen joulukuuta. Kyttäysjahti aloitetaan vasalla.

Aikuista jahdataan porukalla yhteisjahtina. Yhteisjahtipäivistä tiedotetaan erikseen näillä sivuilla. Jahtiviikon aikana todennäköiseti jahdataan peuraa ainakin yhtenä päivänä. Jos yhteisjahti ei anna tulosta, jatketaan kyttäysjahtia tammikuun ajan. Muista yhteisjahtiin pukea punaiset liivit!

Jos lisälupia saadaan, niistä tiedotetaan vielä erikseen.

Kyttäysjahti

Kyttäämään pääsee pääasiassa Ritokankaan kydöllä olevalle tornille. Muista kyttäysmahdollisuuksista ilmoitetaan erikseen.

Jos olet menossa kyttäämään, ilmoita kyttyspäivä ajoissa päällekkäisyyksien välttämiseksi Markku Lepistölle. Huomaathan että kyttäysjahti tulee suorittaa yksin!

Mikäli saalista tulee, on siitä välittömästi ilmoitettava peurapäällikölle.

Markku Lepistö puh: 040-9645393.

Turvallista ja vastuuntuntoista metsästystä!