Uudet tarinat

Uusimmat kuvat

img-20171119-wa0000
img-20171118-wa0001

Jänistystä

Share |

Tiistai 18.12.2012 klo 20:48 - Markku


06.12.2012

Torstaina Asko komensi ryhmäpäälliköt etsimään vasan jälkiä heti aamusta alkaen. Sitkeistä etsinnöistä huolimatta jälkiä ei löytynyt, niinpä porukka päätti ettei laiteta koiria maastoon vaan jatketaan jahtaamista sunnuntaina.

Asko soitti minulle, josko koitettaisiin jänistä Kiuassuolta. Asko tulisi hakemaan minut ja Kauhun. Mikäs siinä, jänisjahtiin vaan! Suö oli jälkiä täynnä, mutta Kauhulta meni vajaa puoli tuntia, kun ajo oli päällä ja parikymmentä minuuttia siitä Asko pääsi paukauttamaan umpimetsään pupun nurin ( JÄNISMIES TUO ASKO!). Perjantaina koitettiin taas meidän nurkilta rusakkoo, joka on pyörinyt Tanen kaalimaalla. Kauhu haeskeli tunnin verran, kunnes ajo lähti meidän riistapellon kupeesta, jolloin itse olin metsäautotien haarassa. Juha pysähtyi siihen autolla juttusille. Samassa rusakko pyyhkii kohti ja huomasi meidät. Siitä paikasta se teki vinkkelit ja päästi Pitkälää kohti. Huusin puhelimeen Tanelle että kohti tulee, eikä aikaakaan kun paukahti 2 kertaa. Tane pyssyn takana - pelihän oli selvä. Lauantaina sain metsäjäniksen Kauhun ajosta Kiuassuolta, vaikka jälkiä ei löytynyt lumisateen jälkeen mistään. Koira vaan kaivoi pupun jostakin esiin ja ajo sujui, kun ei ollut vanhoja jälkiä sotkemassa.

Sunnuntaina taas vasajahtia. Aamusta Lotan kanssa Ohramäestä eilisen vasaporukan jäljille. Iivari ei päässy metsään, kun isäntä oli unohtanu pannan kotia?

Asko komensi Kössin pannan hakuun sillä aikaa, kun koitetaan Lotalla. No pianhan Lotta pyyhki vauhdilla hirvien perässä. Mutta oli vain 4-piikkinen sonni, josta vasaa ei saanu huonompinäköinenkään metsämies. Kävi meinaan kuikuilemassa meikäläisen nenän edessä. Se siitä, Kestinhoviin makkaralle.

Sitten Iivari ja Lotta Humalasalon ja joen väliin. Siihen oli torstaina karkonnut kettuporukan edestä vasa ja lehmä. Ja tuuri jatkuu, se huonompi. Naapuriporukan koira toi pikitien yli yksinäisen lehmän samaan alueeseen ja saivat koiransa tiellä pois. Lotta siitä vainun ja sitten mentiin. Hirvikylän tien varresta saatiin Askon kanssa koira viimein pois. Iivari otettiin aikaisemmin kiinni, ettei suotta lähe samalle jäljelle.

Asko komensi pelin seis ja ilmoitti että ensi lauantaina jahti jatkuu, Kestihovi klo:9.00. Ei tullu hirvee, mutta syärähän jänestä!

Heikin kaato


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini