Uudet tarinat

Uusimmat kuvat

img-20171119-wa0000
img-20171118-wa0001

Vuosi vaihtua - jahti jatkui

Share |

Tiistai 1.1.2013


Vuosi vaihtui…jahti jatkui

30. päivä yritimme vielä löytää hirven vasa, onnistumatta. Tuomon pasiin tuli sarvipää ja Iivari saattoi aikuisen pikitien yli, Kestinhovin tuntumassa. Siinäpä tärkeimmät viimeisestä hirvestyspäivästä.

101.jpg

 

Vuoden viimeinen päivä meni fasaanijahdissa. Yläkerrasta oli yöllä vihmonut märkää lunta toistakymmentä senttiä, mutta silti sää oli viimeisenä jahtipäivänä hyvä.

102.jpg

Vuosi vaihtui. Joillakin jahtimiehillä vauhdikkaammin joillain vähemmän vauhdikkaasti. Itselläni vähemmän vauhdikkaasti. Hyvin syöden, saunoen ja muutaman glögin jälkeen peitteisin.

Yöllä oli taas häpsinyt märkää lunta maahan ja ilma oli asteen verran lämpimän puolella, kun lähdin ajelemaan jälkiä. Kettu oli ollut liikkeellä heti Riitasuon tienhaaran tuntumassa. Muhosen lenkki oli tyhjä. Hyvösmäessä,  pikitien tuntumassa, jatkui ketun jotos. Muita jälkiä ei ollut Leveäaholle mentäessä. Soittelin Markulle ja ei kun jahtiin. Juha oli tulossa ”rakettiammunnoista” Kauhavasta ja eikun amerikkalainen matkaan. Nopeasti oli Erkkikin liikkeellä. Erkillä kehui  kouliinunutta vaimoaan.  Kahvi oli kuullemma jo tippumassa, ennen kuin Markun puhelu Erkille oli päättynyt….sillälailla :o)

Eihän se ajo ottanut alkaakseen. Koira merkkasi, äänellään ja siihen se jäi. Ei kun selvimään jälkiä ja kohta Markulta tuli tietoa, reiässä, vanhan tervahaudan alla. Nyt vaihtui Juhan amerikkalainen Teemun saksalaiseen.

103.jpg

 104.jpg

 

105.jpg

 

106.jpg

Hetken päästä heilui lapio ja kettu pussiin.

107.jpg

 

108.jpg

 

Koska päivä ei ollut vielä pelattu jatkui jahti. Amerikkalainen peliin ja menoksi.

109.jpg

Monien mutkien jälkeen taas kaivettiin ja saksalainen oli pelissä mukana.

110.jpg

 

Nyt jo tyrkkäsi hikeä. Tältä kohtaa oli maa vahvassa roudassa ja koira jumissa ketun kanssa. Otsalamput paloivat ja päivän lounashetki siirtyi koko ajan myöhäisempään.

111.jpg

Viimein se möyrästäminen päättyi. Koira  hivenen naarmiutui reissussa, mutta muuten hyvin. Ennallistettiin reikäpaikka tulevaisuuden varalle ja jahtipäivä katsottiin päättyneeksi.

112.jpg

Kello oli lähempänä seitsemää, illalla, kun pääsin kotopöytään syömään. Vuosi oli alkanut kivasti, näin metsämiehen näkökulmasta. Kyllä kelpasi mennä saunaan. Olutkin maistui, oikeastaan aika hyvälle.

 

113.jpg

Hyvää Uutta Vuotta 2013.

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini